Water met een smaakje: 3 recepten om het lekker en gemakkelijk zelf te maken

Dat water drinken gezond is, wist u al. In de rekken van uw supermarkt vindt u behalve het traditionele mineraalwater tegenwoordig ook ‘infused water’. Maar wist u dat u dit water met een smaakje net zo eenvoudig zelf maakt? Met deze drie recepten hebt u de aanbevolen anderhalve liter per dag zò binnen.

Zuiverend water: doe de detox

Snijd twee citroenen en een halve komkommer in fijne schijfjes en hak een tiental muntblaadjes fijn. Na een nacht trekken in 2,5 liter water doet uw water met een citrussmaakje zijn zuiverende werk.

Met munt en citroen kan u trouwens eindeloos variëren. Vervang de komkommer bijvoorbeeld door een in schijfjes gesneden appelsien; de schil hoeft u zelfs niet te verwijderen. Even aanstampen, een uurtje laten trekken in één liter water en klaar!

Zoet water in uw glas

Zoetekauwen leuken hun water op met een sinaasappel en blauwe bessen. U kneust de sinaasappel met een lepel, voegt er een handvol blauwe bessen aan toe en laat even op smaak komen in de koelkast.

Water met een kruidensmaakje

Hebt u het liever pittig, ga dan met appels en kaneel aan de slag. Voor twee liter gooit u de schijfjes van een rode en een groene appel samen met drie anijssterren en een kaneelstokje in een kan. Dit kruidige water heeft drie uur de tijd nodig voor het zijn optimale smaak bereikt.

Dorst gekregen? Voor water met een smaakje geldt dat zo goed als alles kan. Experimenteer naar hartenlust en laat u leiden door uw favoriete smaken. Nog een voordeel? In een doorzichtige kan zien deze mengelingen er erg feestelijk uit. Uw tafel is er meteen mee versierd.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte