5 tips om water te besparen in de keuken

Dagelijks stroomt er zowat honderd liter water uit onze kraan. Dat tikt aan op de factuur – om nog maar te zwijgen over het feit dat het ook weegt op ons milieu. Daarom hier onze tips: water besparen in de keuken wordt zo kinderspel.

Tip 1: Minder is meer

De beste manier om water te besparen in de keuken is de kraan minder vaak opendraaien – logisch toch? Was dus maar één keer per dag af en spoel groenten niet onder een stromende kraan, maar in een teiltje of kookpot.

Tip 2: Vang water op

Warm water nodig? Dan stroomt er eerst heel wat koud water weg. Vang dat op in een fles om er later de planten mee water te geven of de drinkbak van de hond mee te vullen.

Tip 3: Kleiner is beter

Hoe groter de spoelbak, hoe meer water erin moet. Door een kleinere spoelbak of teiltje te gebruiken, kunt u dus vlot heel wat liters water besparen in de keuken.

Tip 4: Laat u helpen

U hoeft de klus niet alleen te klaren. Laat u helpen door waterbesparende kranen. Met een bruismondstuk verbruikt u bijvoorbeeld al de helft minder water.

Tip 5: Vermijd lekken

U kunt nog zoveel moeite doen om water te besparen in de keuken, het is een maat voor niets als de leiding of kraan lekt. Enkele druppels per minuut worden al snel duizend liter per jaar. Daarom springt onze expert graag te hulp.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte