Heeft het zin om een deel van mijn leidingen te vervangen?

Leidingen vervangen is een arbeidsintensieve klus, maar lijkt soms nodig. Zeker bij stalen en loden leidingen is er groot risico op contaminatie van uw leidingwater. Ook kan uw verzekeringsmaatschappij moeilijk doen over oudere leidingen bij schadegevallen. Met e-Pipe behandelt uw probleem met de meest praktische oplossing.

Lijken uw leidingen nog nieuw?

Er zijn enkele aanwijzingen die erop kunnen wijzen dat (een deel) van uw leidingen niet optimaal functioneert. Er kan een lichtbruine tint zitten in het drinkwater, er kan drukverlies zijn, misschien heeft u een steeds hoger oplopende waterfactuur of zelfs een waterlek. In al deze gevallen zijn er duidelijke aanwijzingen dat een deel van uw leidingnet niet werkt naar behoren. Oude stalen leidingen kunnen doorheen de jaren heen beginnen roesten of slijten: deze zijn namelijk niet roestvrij.

Zijn er nog een aantal loden leidingen aanwezig? Dan wijst dit op oude leidingen die zeer waarschijnlijk loodpartikels in uw drinkwater brengen: behandel dit deel van uw installatie voor uw eigen gezondheid! Hier kan u lezen hoe u een loden leiding herkent.

Verzekeringen

Bij schadegevallen zal uw verzekeringsmaatschappij altijd een controle komen uitvoeren: u wilt tenslotte een vergoeding voor de geleden schade. Als bij deze controle tekenen worden gevonden van slijtage of ouderdom aan (bepaalde) leidingen, dan kan de maatschappij altijd beslissen om zich terug te trekken uit het verhaal en u niet te vergoeden voor de opgelopen reinigings- en reparatiewerken.
Neem dus het zekere voor het onzekere en behandel het gedeelte met de oude leidingen, hoe klein ook. e-Pipe voert de werken snel uit, zonder breekwerk en met een garantie van 25 jaar: zowel voor stalen als loden leidingen!

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte