Zes goede redenen om een waterontharder te installeren

Een waterontharder of waterverzachter filtert kalk uit het leidingwater. Water dat veel kalk bevat, wordt ‘hard’ genoemd. Hoe hard het leidingwater precies is, verschilt per regio. Gefilterd water smaakt lekkerder, maar een waterontharder heeft nog tal van andere voordelen.

Voordelen van een waterontharder

  1. Nooit meer slepen met zware flessen water. De meeste waterontharders halen niet alleen kalk uit het water, maar filteren het ook met actieve kool. Dat houdt alle onzuiverheden tegen. Het resultaat? Kraantjeswater dat lekkerder en zelfs gezonder is dan flessenwater.
  2. Geen kalkaanslag in uw leidingen. Kalk koekt aan in uw leidingen tot ze helemaal dichtslibben. Het zachte water uit uw waterontharder heeft dat effect niet.
  3. Minder zeep nodig. De vaatwasser en wasmachine doen hun werk even goed met minder zeep.
  4. Heerlijk zacht wasgoed. Vergeet wasverzachter: uw wasgoed is satijnzacht zonder extra moeite of producten.
  5. Geen witte sporen in de douche of het bad. Dat betekent minder poetswerk, en wie wil dat nu niet?!
  6. Een lagere energiefactuur. Toestellen die door kalk zijn aangetast, moeten harder werken voor hetzelfde resultaat. Denk maar aan de waterkoker of de wasmachine, maar ook aan uw verwarmingsketel en radiatoren. Met een waterontharder is dat voorgoed verleden tijd.

En de nadelen? We kunnen er geen bedenken. Zeker in regio’s met kalkrijk leidingwater is een waterontharder een verstandige investering. Door de besparing op energie, zeep en flessenwater verdient u die investering razendsnel terug.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte