Waterlekken ontdekken

Vocht- en schimmelplekken of een verhoogde waterfactuur wijzen op een waterlek, maar vaak merkt u dat pas laat op. Hoe komt u erachter dat u een lek in een waterleiding heeft?

Teken aan de wand

Vaak zitten beschadigde waterleidingen verborgen achter een muur of onder een vloer. Ook een zeer kleine lekkage kan na verloop van tijd zeer grote schade aan uw muren of vloeren veroorzaken. e-Pipe gaat op zoek naar de onzichtbare schade aan uw leidingen.

Ontdekt u op plafonds, muren of vloeren vocht- of schimmelvlekken? Ze vormen ook letterlijk een teken aan de wand. Grijp dan zo snel mogelijk in. Waterschade kan zich heel snel uitbreiden over uw woning, ver weg van het lek.

Ook een verhoogde energiefactuur kan wijzen op een waterlek; isolatiemateriaal zoals rotswol of glaswol is niet bestand tegen vocht en verliest isolatiewaarde. Valt het u op dat de waterfactuur plots veel hoger is dan de vorige? Ook dat kan een lek verklaren. Check net voor het slapengaan de waterstand. Is die ’s morgens, zonder enig verbruik, toch nog gestegen, laat u best zo snel mogelijk het lek opsporen.

Verborgen lekken

Ziet u zelf nergens een oorzaak? e-Pipe analyseert met behulp van hoogtechnologische apparatuur de toestand van uw waterleidingen. Op die manier achterhalen we op welke plek de (verborgen) waterlek schade aanricht. Eens de lek gelokaliseerd, adviseren we u over juiste manier om de leiding te herstellen: dat kan plaatselijk of met een volledige leidingrenovatie. Informeer bij schade ook zeker bij uw verzekeringsmakelaar. In de meeste gevallen zit waterschade inbegrepen in uw brandverzekering. Dat maakt de onkosten een stuk minder onaangenaam.

 

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte