E-pipe herstelt zonder breekwerk!

Een waterlek onder de vloer of in de muur? Bruin water door verouderde leidingen? Loden leidingen in huis? Pak het probleem aan, zonder breekwerk. e-Pipe vervangt uw waterleiding niet, maar renoveert ze van binnenuit.

Lood in kraantjeswater?

Wanneer u drinkt van besmet kraantjeswater, stapelen de looddeeltjes zich op in het lichaam. Lood tast voornamelijk de nieren en het zenuwstelsel aan, vooral tijdens de ontwikkeling ervan. Daarom behoren jonge kinderen en zwangere vrouwen tot de risicogroepen van loodvergiftiging. Om dit probleem in te dijken, werd de Europese norm voor de toegestane concentratie lood in drinkwater eind 2013 teruggeschroefd van 25 naar 10 microgram per liter.

Wat te doen bij loden leidingen?

U lost het probleem niet op door een drinkwaterfilter te installeren of het water te koken. Ook de kraan flink laten doorlopen biedt geen oplossing. Hebt u loden leidingen in huis? Dan staat u voor de keuze: ofwel laat u ze volledig vervangen door nieuwe buizen. Ofwel kiest u voor de oplossing zonder breekwerk: laat uw leidingen coaten met een beschermende epoxylaag. Veilig, duurzaam en met een minimum aan hinder.

Lek onder de vloer of in de muur?

Opbollende vloerbekleding? Een muffe geur in huis? Zichtbare vocht- of schimmelplekken op de vloer? Neen, u zit niet met een klopgeest. De kans is groot dat er een lek zit in een leiding onder de vloer.

Mogelijke oorzaken

Vochtschade op uw vloer heeft verschillende oorzaken. Is er slechte ventilatie in uw (kruip)kelder? Dan kruipt het vocht naar boven langs openingen en kieren. Of is er toch sprake van een lek? Één ding staat vast: vochtplekken behandelt u best zo snel mogelijk. Zelfs het kleinste lek kan op lange termijn enorme schade aan uw vloerbedekking veroorzaken.

Lek onder de vloer

Een vochtplek op uw vloer betekent niet noodzakelijk dat er op die plaats een lek zit. Een professional is het best geplaatst om de oorzaak van het vochtprobleem te bepalen.

Is er een lek? Dan vindt het team van e-Pipe het gegarandeerd snel terug. Met hoogtechnologische apparatuur en camerainspectie of ultrasone detectie controleren we de toestand van uw leidingstelsel en bepalen we de exacte locatie van het lek.

Bevindt het lek zich toch onder uw vloer? Geen paniek: bij een behandeling door e-Pipe blijven de leidingen waar ze zitten. Onze leidingrenovatie gebeurt zonder breekwerk waardoor er geen bijkomende renovatiewerken nodig zijn. Zo bespaart u tijd en geld.

Renovatie van oude leidingen

Hoe ouder uw waterleiding, hoe meer ze te kampen krijgt met slijtage. Komt er bruin water uit uw kraan? Heeft u last van hardnekkige vieze geurtjes? Of hebt u een woning gekocht die al lang niet meer gerenoveerd is? Uw waterleiding laten renoveren is vaak een tijdrovende klus die veel kap- en breekwerk met zich meebrengt. Liever geen schade aan uw woning? e-Pipe vernieuwt uw leidingen terwijl ze in de muur blijven.

In een aantal dagen zijn uw leidingen beter dan nieuw, en dit zonder breekwerk. Muren, plafonds en vloeren blijven onbeschadigd zodat u achteraf geen renovatie of schilderwerk moet doen.

Glas water

Leidingen herstellen zonder breekwerk: geen magie

Stof, brokstukken en overal vuile voeten. Dat is waarschijnlijk wat u voor u ziet wanneer u denkt aan de renovatie van uw leidingen. Geen wonder dat u er vreselijk tegenop ziet. e-Pipe doet het anders: zonder breekwerk, in alle comfort.

Leidingen herstellen zonder breekwerk

De werkwijze van e-Pipe is uniek in Vlaanderen en herstelt de leidingen van binnenuit. Na een grondige reinigingsbeurt krijgen de leidingen een laagje beschermende epoxy-hars aan de binnenkant. Die dicht alle lekken en beschermt uw leidingen tegen vuilresten, roest en slijtage.

Wanneer leidingen herstellen?

Hoe weet u wanneer het tijd is om uw leidingen grondig aan te pakken?

Volledige renovatie of plaatselijke behandeling?

Met hoogtechnologische apparatuur en camera-inspectieanalyseert ons team de toestand van uw leidingen. Is uw volledige leidingstelsel in slechte staat? Of gaat het slechts om een gedeelte van uw leidingen? Op basis van deze analyse krijgt u advies op maat.

Zo werkt het

Een e-Pipe-behandeling ingepland? Dan krijgen uw leidingen eerst een grondige schoonmaakbeurt. Met een compressor blazen we hete lucht en zand door het leidingstelsel om verstoppingen en ophopingen weg te krijgen.

Vervolgens brengen we een beschermende coating aan op uw leidingen. Deze coating van epoxyhars dicht alle scheuren en barsten in uw leidingsstelsel. Bovendien is deze coating zo glad dat vuil en corrosie geen kans meer maken om zich vast te hechten aan uw leidingen. Zo zijn uw leidingen ook in de toekomst beschermd tegen slijtage.

Tot 25 jaar garantie

Bij e-Pipe zijn we zo zeker van onze technologie dat we u tot 25 jaar garantie bieden. Op die manier bent u er zeker van dat uw leidingen nog lang in topconditie blijven.

Vragen over onze werkwijze? Een vrijblijvende offerte? Neem dan snel contact op!