Veelgestelde vragen over e-Pipe

Het water in de leidingen is zelf de oorzaak van mogelijke roest of corrosie. Waterleidingen hebben al na twee jaar kans op afzettingen. Die veroorzaken eerst kleine, daarna grote lekken. De snelheid van het corrosieproces hangt af van de druk in de leidingen en de samenstelling en de temperatuur van het water.

Water uit roestende of gecorrodeerde buizen laat vaak lelijke roestbruine of blauwgroene sporen na. Bij gegalvaniseerde stalen leidingen is het water roodbruin, bij koperleidingen blauwgroen. Meestal merkt u het ook aan de kraan, als u het mondstuk losschroeft en daarin zinkgruis aantreft. Nieuwe leidingen geven meestal nog geen directe alarmsignalen, hoewel het corrosieproces ook daar al begonnen is.

We voeren verschillende visuele controles uit via kleppen en aansluitpunten.

Bij gegalvaniseerde leidingen verwijderen we het roest en de corrosie tijdens het reinigingsproces. Daarna krijgen ze een beschermlaag. Koperen leidingen geven we dezelfde behandeling en ook bij sommige niet-metalen leidingen kan e-Pipe toegepast worden. Naast aanvoer- en afvoerleidingen renoveren we ook uw bestaande gasleidingen helemaal dankzij onze technologie!

Niet bij aanvoerleidingen. Soms vinden we, na de verwijdering van de corrosie, grote gaten aan de binnenkant van de leidingen. Dan vervangen we het beschadigde stuk en gaan we verder met de behandeling. Bij afvoerleidingen kunnen grote gaten, scheuren of breuken volledig gedicht worden met e-Pipe.

Zowel de reiniging, het zandstralen als het aanbrengen van de coating gebeurt met beperkte lawaaihinder.

Wij beschermen uw vloeren met een speciale bedekking, zodat ze niet vuil worden. Wij werken ook met een gesloten proces: het vuil uit de leidingen komt rechtstreeks in onze stofzuigers terecht. Bovendien verloopt het hele proces binnenshuis en brengen we dus geen modder of vuil naar binnen door heen en weer te lopen.

In een mum van tijd reinigen en herstellen wij uw leidingen. Bij gegalvaniseerde leidingen duurt dat iets langer dan bij koperen buizen. Bij een doorsneewoning zijn de werken na 2 à 3 dagen achter de rug. Afvoerleidingen renoveren we meestal in 1 à 2 dagen.

e-Pipe is zeer duurzaam. Onze coating is volledig bestand tegen corrosie en roest. Daarom geven we 25 jaar garantie op de behandeling van toevoerleidingen en 10 jaar garantie op afvoerleidingen.

e-Pipe is zeer veilig en in geen geval ongezond. De coating die we voor e-Pipe gebruiken, draagt het Belgaqua certificaat en is dus goedgekeurd voor gebruik in drinkwaterleidingen.

Elektrolyse is een vaak voorkomend probleem bij leidingnetwerken die uit verschillende metalen bestaan. Zo bezorgt een koppeling die van gegalvaniseerd materiaal naar messing gaat geen elektrolyse, terwijl de overgangen van koper naar staal wel elektrolyse geven. Elektrolyse wordt opgenomen en meegedragen door water, waardoor er op verschillende plaatsen lekken kunnen ontstaan. Onze egale beschermingslaag van epoxy verhindert dat de elektronen van de verschillende metalen met elkaar in contact komen. Zo blijven uw leidingen permanent vrij van elektrolyse.

Ja, dat kan zeker. Wij vragen enkel dat de loodgieter ons vooraf contacteert, zodat hij weet waarmee hij rekening moet houden.

Neen. Op de leidingen wordt geen druk gezet aangezien we altijd een in- en uitgang voorzien.

Tijdens de werken wordt de watertoevoer afgesloten. Om u niet volledig zonder water te zetten, voorzien we een tijdelijke kraan aan de waterteller zodat u water kan nemen om te koken of het toilet door te spoelen.

De kostprijs is afhankelijk van uw installatie. De oppervlakte van het gebouw of de lengte van de buizen spelen hierbij geen rol. Wat de kostprijs hoofdzakelijk bepaalt, is het aantal aanwezige aftakpunten zoals kranen, badkranen, douchekranen, boilers, enzovoort. Voor een correcte prijs komen we vrijblijvend langs.

Ons team bestaat uit gediplomeerde loodgieters en technici gespecialiseerd in sanitaire leidingnetwerken. Zij volgden de nodige training en beantwoorden graag al uw vragen voor, tijdens en na de werkzaamheden.

Boomwortels zijn een belangrijke oorzaak van beschadigde afvoerleidingen. Ook door een foutieve plaatsing van de leidingen of het gebruik van onaangepast materiaal kunnen lekken ontstaan.

Borrelende geluiden uit het toilet, een afvoer die trager werkt dan normaal of een rioolput die een vieze geur verspreidt in uw tuin. Dit zijn slechts enkele aanwijzingen van mogelijke lekken, barsten of scheuren in uw afvoerleidingen.