Het sluipende gevaar van verkalkte leidingen

Verkalkte waterleidingen zijn een veelvoorkomend probleem voor veel huiseigenaren. Kalkaanslag in de waterleidingen kan namelijk niet alleen tot verstoppingen en lagere waterdruk leiden, maar ook tot ernstiger problemen zoals gezondheidsrisico's en beschadiging van leidingen en apparaten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om verkalking te bestrijden en te voorkomen, waaronder renovatie van de leidingen door e-Pipe.

Wat is kalk en hoe ontstaat het?

Kalk is een natuurlijk voorkomend mineraal dat zich ophoopt in waterleidingen en andere delen van de waterdistributiesystemen. Het ontstaat wanneer water hard is, wat betekent dat het een hoge concentratie calcium en magnesium bevat. Wanneer dit water door leidingen stroomt kan er kalkaanslag gevormd worden.

Kraan met veel kalkaanslag

Hoe kun je je waterleidingen ontkalken?

Er zijn verschillende manieren om verkalking te bestrijden en te voorkomen, waaronder:

  1. Het gebruiken van ontharders: Een ontharder verwijdert het calcium en magnesium uit het water, waardoor kalkaanslag minder snel ontstaat.

  2. Het gebruiken van chemische reinigers: Chemische reinigers kunnen kalkaanslag verwijderen, maar het is belangrijk om deze producten met de grootste zorg te gebruiken om beschadiging van de leidingen en gezondheidsrisico's te voorkomen.

  3. Renovatie van de leidingen door e-Pipe: Dankzij innovatieve technologie waarbij leidingen worden gerenoveerd door middel van epoxycoating. Hierdoor wordt niet alleen kalkaanslag verwijderd, maar ook wordt de binnenkant van de leiding beschermd tegen verdere aanslag en corrosie. Dit verhoogt de levensduur van de leidingen, verbetert de kwaliteit van het water en verhoogt de waterdruk. Bovendien is e-Pipe een milieuvriendelijke oplossing, omdat er geen chemische producten worden gebruikt en de renovatie plaatsvindt zonder de leidingen te verwijderen.

Wacht niet te lang maar kies tijdig voor een grondige renovatie

Verkalkte waterleidingen kunnen veel problemen en gevaren veroorzaken, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen en te bestrijden. Renovatie van de leidingen door e-Pipe is een effectieve en milieuvriendelijke oplossing die niet alleen kalkaanslag verwijdert, maar ook de leidingen beschermt tegen verdere aanslag en corrosie. Als je worstelt met verkalkte waterleidingen, is het absoluut de moeite waard om te overwegen om deze renovatie uit te voeren.