Loden leidingen in huis? Snel ingrijpen!

Oude huizen hebben vaak nog loden waterleidingen. Het is voor uw eigen gezondheid erg belangrijk deze loden leidingen snel te vervangen.
Of nog beter: een behandeling door e-Pipe. Dankzij de epoxylaag die we aanbrengen zijn de leidingen opnieuw helemaal veilig om te gebruiken. En dat allemaal zonder breekwerk.loden leidingen in huis vervangen

 

Loden leidingen herkennen

Hoe zuiver is het water dat bij u thuis uit de kraan stroomt?

Dankzij de hoge kwaliteitsnormen voor leidingwater in Europa hoeft u zich die vraag zelden te stellen. Tenzij de leidingen bij u in huis te wensen overlaten. In oudere woningen bestaat de kans dat het water nog door loden pijpen naar de kraan stroomt. Dan krijgt u via het leidingwater looddeeltjes binnen die erg schadelijk zijn voor de gezondheid.

Voor uw eigen gezondheid is het van groot belang dat u geen water uit loden leidingen gebruikt. Stelt u vast dat u nog loden pijpen in huis hebt? Dan moet u ingrijpen. Alle leidingen vervangen is een optie: het is een arbeidsintensieve klus, maar achteraf bent u gerust over de kwaliteit van het kraantjeswater. Een efficiënter alternatief is om uw leidingen te laten behandelen met epoxy. Zo verzekert u de beste waterkwaliteit zonder breekwerk.

 

Loden leiding herkennen

In woningen gebouwd na 1970 is er geen probleem. Vóór die tijd werd nog regelmatig lood gebruikt voor waterleidingen omdat het een plooibaar materiaal is: er waren dus geen koppelstukken nodig voor de bochten. Loden pijpen herkent u aan de grijze kleur, aan het doffe geluid dat ze maken wanneer u er met een metalen voorwerp op tikt, en aan het feit dat een magneet er niet door aangetrokken wordt.