Loden leidingen in huis? Snel ingrijpen!

Hoe zuiver is het water dat bij u thuis uit de kraan stroomt?

Dankzij de hoge kwaliteitsnormen voor leidingwater in Europa hoeft u zich die vraag zelden te stellen. Tenzij de leidingen bij u in huis te wensen overlaten. In oudere woningen bestaat de kans dat het water nog door loden pijpen naar de kraan stroomt. Dan krijgt u via het leidingwater looddeeltjes binnen die erg schadelijk zijn voor de gezondheid.

Loden leidingen herkennen

In woningen gebouwd na 1970 is er geen probleem. Vóór die tijd werd nog regelmatig lood gebruikt voor waterleidingen omdat het een plooibaar materiaal is: er waren dus geen koppelstukken nodig voor de bochten. Loden pijpen herkent u aan de grijze kleur, aan het doffe geluid dat ze maken wanneer u er met een metalen voorwerp op tikt, en aan het feit dat een magneet er niet door aangetrokken wordt.

Hoe ingrijpen?

Voor uw eigen gezondheid is het van groot belang dat u geen water uit loden leidingen gebruikt. Stelt u vast dat u nog loden pijpen in huis hebt? Dan moet u ingrijpen. Alle leidingen vervangen is een optie: het is een arbeidsintensieve klus, maar achteraf bent u gerust over de kwaliteit van het kraantjeswater. Een efficiënter alternatief is om uw leidingen te laten behandelen met epoxy. Zo verzekert u de beste waterkwaliteit zonder breekwerk.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte