Roest in de waterleiding: dit moet u weten

Komt er bruin of geel water uit uw kraan? Heeft u tegelijk ook last van een slappe waterstraal tijdens het douchen? Dan is de kans groot dat uw leidingen aan de binnenkant aangetast zijn. Roest of corrosie ontstaat wanneer metaal in contact komt met water en zuurstof. Gecorrodeerde leidingen veroorzaken niet alleen een lagere waterdruk en gekleurd water. Ze vergroten ook de kans op ernstige lekken.

Help, er komt bruin water uit de kraan!

Wanneer er plots bruin water uit de kraan vloeit, kan dat een tijdelijk gevolg zijn van nutswerken in uw buurt. Meestal lost de watermaatschappij dit snel op en is er in een wip weer helder water.

Zoek hier uw watermaatschappij op

Maar de oorzaak van bruin water kan ook aan uw eigen sanitaire installatie liggen. Bij kalk- en ijzerrijk water zetten de vaste deeltjes in het water zich na verloop van tijd vast op de binnenwand van de buizen, en start het corrosieproces. 

Roest of kalkaanslag in de waterleidingen gaat niet alleen gepaard met een lagere waterdruk, maar kan op langere termijn ook leiden tot lekken.

Roest als voorbode voor grotere problemen

Ook al is bruin kraantjeswater  niet schadelijk voor de gezondheid, het zorgt op termijn voor serieuze problemen met uw leidingen. Grijpt u niet meteen in? Dan vreet de corrosie uiteindelijk door uw leidingen heen, met ernstige lekken als gevolg. De roestdeeltjes kunnen ook uw wasmachine, vaatwasser en andere toestellen beschadigen. Snel handelen is dus de boodschap!

e-Pipe herstelt uw leidingen zonder breekwerken

Aanvoerleidingen zijn vaak ingewerkt in vloeren, muren en plafonds waardoor ze moeilijk toegankelijk zijn. Met een e-Pipe-behandeling worden oude leidingnetten op enkele dagen tijd vernieuwd, zonder schade of breekwerk. Een intensief reinigingsproces herstelt ze van binnenuit. De coating van epoxyhars die we op de binnenwand van de leidingen aanbrengen geeft roest, corrosie en lekken geen kans meer.

Lees hier meer hoe e-Pipe aanvoerleidingen vernieuwt zonder breekwerken.

 

Tijd om korte metten te maken met roest in uw waterleiding. Neem snel contact op.