Waterleidingen: waar moet u op letten.

Hoe weet je of je waterleidingen aan een update toe zijn?

Zijn de leidingen in uw woning verouderd, gaat u binnenkort renoveren of plant u binnenkort een woning te kopen?

Dan is het altijd goed om de leidingen eens onder de loep te nemen.

De toestand van waterleidingen nagaan

Er zijn een paar manieren om te peilen naar de toestand van de waterleidingen in een huis. Doorloop deze stappen om een zicht te krijgen op de situatie:

  • Volg de leidingen van bij de watermeter tot waar u kan. Hoe zien ze eruit? Ziet u lekken of gebreken? Zijn er misschien zelfs nog loden leidingen te zien? Maak een notitie van alle problemen die u vaststelt.
  • Draai de kranen open. Denk eraan dat er, behalve in de keuken en de badkamer, ook op andere plekken kranen kunnen zitten. Bijvoorbeeld buiten, in de kelder of in de garage. Stroomt er een krachtige, zuivere straal water uit de kraan? Of is er een probleem met de waterdruk, de geur of de kleur van het water?
  • Blijf even staan en controleer of het water vlot wegloopt. Is dat niet het geval? Dan is de afvoerleiding waarschijnlijk verstopt.
  • Neem de stand van de watermeter op en controleer die na een dag opnieuw. Let erop dat u intussen geen water verbruikt. Is de meterstand veranderd? Dan zit er ergens een lek.

Renovatie van waterleidingen in een oud huis

Na de controle van de waterleidingen hebt u een lijstje met aan te pakken problemen. Ons advies? Ga niet zelf aan de slag, maar laat het werk over aan professionals. Zo verloopt de renovatie zonder kleine of grote rampen. En weet u zeker dat u nog lang plezier hebt van uw gerenoveerde waterleidingen.

Waterleiding herstellen of renoveren

Het herstellen of volledig vervangen van uw leidingnetwerk is een hele klus voor een traditionele loodgieter. De unieke e-Pipe-technologie pakt het helemaal anders aan: een e-Pipe-behandeling maakt uw leidingen van binnenuit schoon en vernieuwt ze volledig. Uw hele leidingnet wordt gerenoveerd, zonder breekwerk en in een mum van tijd.